NY BARNMUSIK!

Lyssna på vår musik på

genom att trycka på bilden ovan

 

Kulturpaket


ETT MUSIKALISKT ÄVENTYR

Nu har Ni möjlighet att beställa en tvättäkta Robin Hund föreläsning till daghem, förskolor och lågstadieskolor!


Vår musik blandar uppfostrande budskap med fyndigheter. Vi vill hitta ett roligt sätt att hämta fram ett viktigt budskap. Nu erbjuder vi också ett kulturpaket i form av en föreläsning, ett musikaliskt äventyr, för skol- och dagisbarn.

Under denna stund tar vi med barnen på ett musikaliskt äventyr med sång, dans och instrument. Äventyr kan vara roliga, spännande, härliga, läskiga och kanske sorgliga. De finns runt omkring oss, i vardagen. De dyker upp och försvinner. Föreläsningens målsättning är att uppmuntra barn och unga att delta aktivt, vara med, berätta, skapa själv. En musikalisk resa som börjar med nästan ingenting och som leder till helt ny musik.

Utifrån barnens berättelser utarbetar vi en konserthelhet. Vi utgår ifrån ett nytt äventyr som vi skapat tillsammans. Barnen deltar aktivt i sång och rörelse och får använda sin fantasi för att komma vidare i äventyret. Vi börjar med att packa väskan och sedan ger vi oss iväg. Man vet aldrig vart man hamnar och vilka figurer man träffar på.

I praktiken bekantar vi oss först med grundreglerna för att komponera ny musik. Därefter kommer vi överens om ramar för ett äventyr, med vissa färdiga bidrag av Robin Hund & Hans glada orkester. Därefter börjar äventyret som kan sluta precis var som helst. När äventyret är klart komponerar vi en låt utgående ifrån äventyrets ramar. Vi strävar efter att kunna göra en kort konsert tillsammans med barnen som en avslutande grej. En konsert där exempelvis föräldrarna kan delta – eller också bara skolans eller daghemmets personal samt övriga klasser.

Det musikaliska äventyret
• sätter fokus på barns upplevelser av kultur och eget skapande
• ökar användandet av kultur och estetiska läroprocesser i skola och förskola, efter läroplanernas intentioner 
• gör barn och ungdomar delaktiga i sitt eget skapande och ger dem redskap att uttrycka sig

För vem?
Barn i åldern 5-10 år i daghem, förskolor och lågstadieskolor (årskurs 1-4). Tillsvidare bara i Nyland och i specialfall i Åboland. Undantag kan förekomma så hör gärna av Er!


Pris
Priset på detta kulturpaket är 700 euro + reseersättning.

Finansieringsmöjlighet
Svenska kulturfondens fortlöpande stödordning Kultur i skolan och Kultur i dagis riktar sig till alla finlandssvenska skolor, förskolor och daghem. Skolan söker bidrag från kulturfonden. Ni hittar mera information på Svenska kulturfondens hemsida här.  Ansök redan nu, beslut fattas inom en månad. På så sätt kan ni planera höstens agenda i god tid före sommarloven. Glöm inte heller kulturfondens program Kulturbonus.