NY BARNMUSIK!

Lyssna på vår musik på

genom att trycka på bilden ovan

 

Lekhörna

Leken Hundens ben
En klassisk lek!

Barnen sätter sig i en ring på golvet. Ett barn väljs ut som hunden och ska ligga i mitten av ringen med ett ben framför sig som han/hon vaktar. Lekledaren sätter på musik och då ska hunden somna. Ett barn smyger fram och tar benet och gömmer det bakom sin rygg. Alla håller händerna bakom ryggen. Musiken stängs av och nu får hunden gissa vem som tagit benet genom att skälla på den han tror är skyldig. Den han skäller på måste visa fram sina händer.

Leken Hund och katt
Deltagarna ställer sig i en ring och håller varandra i händerna. Två stycken väljs ut som hund och katt. Katten stannar inne i ringen och hunden blir utanför.

Hunden skall försöka komma in i ringen och fånga katten, men hindras av de andra som sänker händerna. Klarar han att komma in ändå, hjälper de andra katten genom att lyfta på händerna, men sänker om hunden vill komma ut.

När hunden fångat katten väljs ny hund och katt.

Leken Stackars lilla katt
En person utses till katt och katten ska sitta i mitten ringen, som utgörs av alla andra deltagare.

Katten ska krypa fram till valfri person och mjauua tre gånger. Person som blir ”mjauuad” ska säga ”stackars lilla katt” tre gånger med full inlevelse. Om denne person skrattar så blir han stackars lilla katt.

Leken Hundar och katter
Deltagarna delas upp i två lag, hundar och katter.

Gymnastiksalen delas mitt av i två zoner, hundarna samlas längs mittlinjen på ena sidan och katterna på den andra. När lekledaren säger "-Hund!" gäller det för hundarna att kulla katterna innan de hinner nå sitt bo vid sin kortsida av salen och tvärt om när ledaren säger "-Katt!". Testa med liggande, sittande start osv.

SPEL 1: Färglägg hunden och katterna

SPEL 2: Samla så många ben som du hinner under 60 sekunder

 
SPEL 3: Hämta käppen och samla ben för extra poäng