NY BARNMUSIK!

Lyssna på vår musik på

genom att trycka på bilden ovan

 

Robin Hund & Hans glada orkester

Vi gav ut vårt senaste album, "Alla ropar ett hej" i april 2017! Den innehåller 13 pinfärska barnlåtar, och vann ett Emma pris för bästa barnmusik i Finland 2017!

Man kan beställa den, liksom våra tidigare album, av oss genom att mejla adressen info@robinhund.fi.

Robin Hund & Hans glada orkester spelar svängig barnmusik för hela familjen. Vi anpassar vårt program till barn i alla åldrar och sammanställer en konsert som består av både fartfyllda och lugna stunder. Barnen får delta aktivt genom sång, rörelse och rytmik. Ingen tillställning är för stor eller liten.

Robin Hund & Hans glada orkester gav ut albumet "Hundar & katter" med 10 låtar i maj 2012 och sitt andra album ”Med dunder & brak” i september 2013. Bägge album innehåller 10 nyskrivna låtar. Därefter har orkestern gett ut albumet "Kaikki mukaan hyppimään" i mars 2014, och sago-CD:n "Berättelser om en Hund och en Katt"  i maj 2014. Albumet "Sju dagar tills tomten kommer" gavs ut i november 2014 och albumet "Händerna upp i luften", i mars 2015. Det nyaste albumet, dubbel-CD:n "Berättelser om hundar och katter", gavs ut 12.5.2016.

Den nyskrivna musiken blandar uppfostrande budskap med fyndigheter. Enligt Robin Hund bör man hitta ett roligt sätt att hämta fram ett viktigt budskap. Trots orkesternamnets anspel på en medeltida hjälte med pilbåge, är det främst hundar & katter detta musikaliska bidrag koncentrerar sig på. Endel av oss är hundar, andra katter. Vi är alla olika, men precis lika värdefulla. 

Robin Hund & Hans glada orkester uppträder oftast som en duo; Robin Hund och Bob Katt. I praktiken betyder det två sångare och en gitarrist. Pojkarna bär dock med sig ett PA system och resten av orkestern finns inlåsta på hårdskivan (som också tages med). Man kan dock beställa Robin Hund & Bob Katt med en riktigt orkester, om man så vill. Särskilt i sådana fall blir orkestern extra glad.

Robin Hund spelas av Tomas Järvinen och Bob Katt av Henrik Strang. Tomas är YH kulturproducent, magister i konstförvaltning och jobbar som verksamhetsledare vid Finlands Svenska Ungdomsförbund. Henrik är klasslärare och musiker. Bägge har musicerat i 20 år.

Hör gärna av dig ifall just du vill förgylla din barnfest med god och nyskriven musik!!

Bakgrund

Robin Hund är stolt över sitt efternamn. Men som liten pojke hände det ofta att man skojade med honom och frågade var hans svans var. Precis som om han hade varit en riktig hund. Det allt ändrade när han fann Bob Katt, hans goda vän. Äntligen fanns det någon som var likadan. Hund och Katt. Tillsammans är pojkarna nu på upptäcktsresa ut i vida världen och sjunger om det mesta. Ett riktigt hundliv - men ett roligt sådant.